BÄCKENSMÄRTA UNDER GRAVIDITET (foglossning / symfysiolys). Med tips på hjälpmedel!

Bäckensmärta under graviditet, med annat namn kallat foglossning eller symfyseolys, ger smärta i bäckenet, ryggen och i blygdbenet. Cirka 50-75 % av alla gravida kvinnor har ont i ryggen under någon del av graviditeten,och oftast börjar besväret efter graviditetsvecka 25. Orsaken till bäckensmärtan är hormonet relaxin, som mjukar upp broskfogar i bäckenet inför förlossningen. 

Symtomen på hormonell bäckensmärta är en smärta i korsryggen, över skinkorna, i höfterna, och över blygdbenet. Ibland som ett konstant molande, och ibland en ilande eller skärande smärta som kan stråla ut i ljumskar eller lår. Höften kan plötsligt låsa sig, och det är svårt att böja sig, resa sig eller vrida kroppen. Hormonell bäckensmärta är helt ofarligt för mor och foster, men kan vara väldigt besvärligt! 

I veckans podcastavsnitt som vi sänder i samarbete med @jollyroom, ger vi tips på vad du kan få hjälp med av råden, men framförallt vad du själv kan göra för att lindra besvären! Häng med oss när vi tipsar om gravidkuddar, bäckenbälte, TENS-apparat, värme och massage! Jollyroom bjuder på en rabattkod som gäller baby- respektive mamma-sortimentet, så skynda att lyssna så du inte missar den! Vill du läsa mer om bäckensmärta - välkommen in på vår blogg: BabyzBlogg 


Vi erbjuder dig 15% rabatt på Jollyrooms barn- och mammaprodukter tom den 13/11 kl 23.59!

Länkar: https://bit.ly/3kJ8T1l och https://bit.ly/3klY6tq

Jollyrooms Produkttips: https://bit.ly/3CUaWqk


@babyzpodcast www.babyzblogg.se


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.