114. Viasat Motors F1-podd - Inför finalen

Årets sista "inför racepodd"! Bara ett lopp kvar av säsongen 2017 och vi ska nu till Abu Dhabi där både Erik och Janne konstaterar att det är final på en bana som ändå har en rätt cool inramning där ute mitt i öknen.


Håller slutet på säsongen på att bli något av en Scrapheap Challenge" för Renault som meddelar att man inte tillverkar några nyan delar till sina 2017-motorer utan renoverar befintliga grejer för att klara de sista tre dagarna av årets säsong.


Apropå motorer så har året kantats av mängder med gridbestraffningar där det totala antalet nu är uppe 730 fördelat på 380 för Honda, 310 för Renault och enbart 20 för Mercedes och Ferrari. Skrämmande statistik för Formel 1 vilket gjort att detta bestraffningssystem fått massiv kritik. Janne undrar dock om kritiken riktas åt rätt håll?


Fernando Alonso fortsätter att utforska världen utanför Formel 1 och testade häromdagenm en LMP1 från Toyota med siktet inställt på att köra det klassiska 24-timmarsloppet på LeMans till sommaren. Bra för både WEC och Formel 1?


Det världsberömda F3-loppet i Macau kördes den gångna helgen med en helt galen avslutning, tyvärr utan svensk framgång. Vad händer egentligen med Joel Eriksson framöver, borde han inte vara intressant för Formel 2


Sist men inte minst tippas det, dubbla poäng i finalen gör att Janne Blomqvist fortfarande har chansen att komma ikapp

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy