184. Viasat Motors F1-podd - Motorsport och det mentala spelet

Veckans F1-podd fokuserar naturligtvis mycket på Bahrains Grand Prix som väntar i helgen. Ett race som brukar leverera bra racing (trots att landet som sådant minst sagt har en del att jobba på sett till mänskliga rättigheter). Men rent racingmässigt är kanske den största frågan inför helgen Ferraris prestanda. Är de ifatt Mercedes och Red Bull på en mer konventionell bana? Ja, det tror/hoppas åtminstone Ferraris teamchef Mattia Binotto.

På tal om Ferrari så kommer Vettel och Leclerc kanske få lite respit i det mediala trycket den här helgen. Anledningen till det är att Mick Schumacher, son till 7-faldiga världsmästaren Michael Schumacher och tillika Ferrari-junior, i helgen debuterar i Formel 2. Som om inte pressen runt det vore nog så presenterades det att den unge tysken dessutom ska testa för Ferrari och Alfa Romeo under testerna i Bahrain kommande vecka. En hektiskt vecka för Mick, med andra ord.

Samtidigt snackas det fortfarande i F1-depån om Valtteri Bottas och hans överlägsna seger i Melbourne. Bottas menade själv att den största förändringen han genomgått inför denna säsong är hans mentala inställning. Men vad är egentligen mental träning? För att ta reda på det tog vi hjälp av den före detta alpina stjärnan och mentala tränaren Thomas Fogdö som reder ut ett och annat för oss.

Sist men inte minst finns det också en hel del att tala om efter IndyCar-racet som kördes på Circuit of the Americas i helgen. Kanske inte den bästa rent resultatmässigt för svenskarna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist, men framtiden tycks i minsta fall se ljus ut för de båda.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy