Antero Vartia- Kompensointi ja päästösynnit

Kompensointia pidetään anekauppana ja viherpesuna. Ostetaanko sillä vain hyvä omatunto, jonka jälkeen voi jatkaa samaa mallia? Riittääkö oman elämän kompensoinniksi se, jos omistaa metsää? Miten kompensointi oikeastaan edes toimii?


Kanssamme aiheesta on keskustelemassa voittoa tuottamattoman säätiön, Compensaten toimitusjohtaja ja perustaja Antero Vartia, joka on tunnettu myös muun muassa entisenä vihreiden poliitikkona ja Helsingin Löylyn rakennuttajana.


Compensate joutui myös äskettäin poliisihallituksen hampaisiin. Mistä oikein oli kyse, ja onko Compensate toiminut lainopillisesti oikein? Entä miksi kompensointia ei voida tehdä vain valtion tasolla ja yksilötasolla vapaaehtoisesti, miksi Antero Vartia suosisi pakkotoimia sen osalta?


"Tällä hetkellä ilmastopolitiikassa yksi suurimmista ongelmista on se, että meillä ei kunnianhimon taso riitä siellä alkuunkaan. Jos me nostetttaisiin sitä, me tehtäisiin paljon enemmän."


Tästä ja paljon muusta, VastuullisuusPodcastin kahdeksannessa jaksossa:


10:30 Mikä on hyvä kompensointijärjestelmä mikä ei? 

12:00 Miksi hiilinieluprojektit sijaitsevat muilla mantereilla? 

16:10 Suomen laki ja sen ongelmallisuus

20:10 Toimiiko päästöjen hyvitys oikeasti, onko se anekauppaa vai saako sillä jotain konkreettista aikaiseksi? 

24:00 Millaiset kriteerit Compensatella on päästöhyvitysprojekteihin? 

31:10 Miksi päästöhyvitysten hinnat vaihtelee niin paljon eri palveluntarjoajien välillä ja miten niiden hinta muodostuu?

39:10 Onko syytä miettiä vanhoja päästösyntejä ja jo aiheutettuja päästöjä?

46:45 Onko hiilineutraali tai -negatiivinen maailma mahdollinen saavuttaa? 




Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.