JOFA

Året är 1962 och sverige spelar ishockeyfinal mot Canada. Matchen slutade 5-3 till sverige efter att Nisse, även kallad DubbelNisse fått iväg pucken som enligt Lennart Hylands välkända kommentar “Den Gliiider in i mål” avgjorde matchen. Sverige har vunnit VM-Guld.


Samma Nisse skulle också bli ett av ansiktena ut för den klassiska VM-hjälm från JOFA som lanserades i början på 60-talet. Ni känner säkert igen den här hjälmen då den är med på många av våra fotografier från barndomen då vi står där på isen med hjälmen tryckt över en toppluva. Den här Nisse var nämligen produktutvecklare på JOFA i den lilla orten malung i Dalarna och det var ju då självklart för dom att ge sig in i hockeybranschen.


Detta avsnitt handlar om JOFA. Medverkar gör förrutom Jojje Pettersson:

Håkan Södergren - Ishockeyspelare

Johnny Martinsson - fd. VD JOFA

Leif Skottheim - Produktutvecklare JOFA


Vi tar mer än gärna emot kommentarer och tips. Allt för att kunna göra den här podden bättre och bättre.


Kontakt

Email | Facebook | Instagram


Om Varumärket

Podden Varumärket är serien där vi i varje avsnitt grottar ner oss i ett specifikt varumärke. Tillsammans med gäster kommer vi tala högt och lågt om avsnittets varumärke. Det blir historik, känslor och minnen samt hur det ser ut idag. Det kommer bli skoj, ploj och kanske också lite allvar och fördjupningar. Vi får på det här sättet en inblick i varför Jofas varumärke blev så stort och igenkänt som det är.


Mer om Varumärket på www.landetreklam.se/varumarket/ 


Bild för omslaget: Petterssons Foto Malung. Stort tack till Malun-Sälens kommun och till alla i Malung som hjälpt till.