Pucko & Halv special

Sedan slutet på 50-talet har Pucko, den lilla flaskan med 2 dl chokladmjölk varit en självklarhet tillsammans med korven på alla sveriges gatukök. För många är den liksom lika självklar som korven. Ingen pucko, ingen korv. Ingen korv, ingen pucko. Det har liksom blivit en meny i sig. Men den här lilla flaskan har faktiskt gjort en ganska stor resa från lilla orten Järlåsa till Laholm för att sen åka vidare utomlands. 


I det här avsnittet tar vi oss tillbaka i tiden lite för att titta på resan som Pucko haft. och fortfarande har. Men när vi ändå stannar till vid gatuköket så ska jag faktiskt också berätta om västkustens korvmeny och mångas favorit. Halv special.


Medverkar i detta avsnitt

Helene Isander - Senior kommersiell chef på Arla

Johan “Matgeek” Hedberg - Matgeek YouTuber

Michael Werner - Lasse på Heden

Bert Ruth - fd. anställd Puckofabriken i Järlåsa

Jojje Pettersson


Vi tar mer än gärna emot kommentarer och tips. Allt för att kunna göra den här podden bättre och bättre.


Kontakt


Email | Facebook | Instagram


Om Varumärket


Podden Varumärket är serien där vi i varje avsnitt grottar ner oss i ett specifikt varumärke. Tillsammans med gäster kommer vi tala högt och lågt om avsnittets varumärke. Det blir historik, känslor och minnen samt hur det ser ut idag. Det kommer bli skoj, ploj och kanske också lite allvar och fördjupningar. Vi får på det här sättet en inblick i varför varumärket blev så stort och igenkänt som det är.


Mer om Varumärket på www.landetreklam.se/varumarket/


Övrig credits: Sören i Järlåsa. Stort tack till Sandra Eriksson på Arla, Johan Stillbäck, Marie Karlsson