Folkvagn

Det finns bilar som liksom aldrig förlorar sitt värde. Framförallt om dom har kultförklarats, Där det finns en kultur som drivs vidare av entusiaster. Folkvagn, Folka, Beetle, bubbla, bagge.. Kärt barn har många namn sägs det.


När folkvagnen togs fram på 30-talet då var målet att bilen skulle rymma 4 personer, ha en maxhastighet på 100km/h, klara sig bra i uppförsbackarna, vara stabil på vägen och samtidigt vara en billig bil.


Det här avsnittet kommer i all sin enkelhet att handla om varumärket Folkvagn. Alltså bubblan. Bilen som kom från det mörka i nazityskland till att bli en symbol för fred och kärlek.


Medverkar i detta avsnitt

Bosse “Bildoktorn” Andersson - Bilexpert

Gösta Rustas - VW Bilexpert

Lars Häsä - Folkvagnsentusiast

Patrick Collister - Reklamare

Jonas Lembke - Reklamare

Jojje Pettersson


Vi tar mer än gärna emot kommentarer och tips. Allt för att kunna göra den här podden bättre och bättre.


Kontakt


Email | Facebook | Instagram


Om Varumärket


Podden Varumärket är serien där vi i varje avsnitt grottar ner oss i ett specifikt varumärke. Tillsammans med gäster kommer vi tala högt och lågt om avsnittets varumärke. Det blir historik, känslor och minnen samt hur det ser ut idag. Det kommer bli skoj, ploj och kanske också lite allvar och fördjupningar. Vi får på det här sättet en inblick i varför varumärket blev så stort och igenkänt som det är.


Mer om Varumärket på www.landetreklam.se/varumarket/


Musik “Tacka vet jag folkvagn” med tillåtelse av Tommy John.

Övrig credits: Stort tack till Volkswagenhistoriska Klubben (VWHK), Mikael Granberg, Jeanette Asteborg på VW, Stefan Dahlin på VW, Michael Seidel