68. Navid Modiri: Om Vikten Av Manliga Förebilder I Sverige Idag

Idag ska vi prata om manlighet, eller mer specifikt manliga förebilder, och vad bristen på det kan skapa för problem. Dagens gäst Navid Modiri är född -83 i Iran, uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Malmö med sin dotter. Han kom till Sverige som tvååring med sina föräldrar som flydde från Iran. Han har alltid känt sig utanför (eller ”mellanför” som han själv säger) och har ägnat väldigt mycket tid och kraft på att försöka passa in och hitta sin identitet. Han är en kreativ mångsysslare som tänker, skriver och pratar som han själv säger. Han kan titulera sig föreläsare, musiker, författare, programledare, samtalsaktivist, podcastvärd för ”Hur Kan Vi?” och tillsammans med Mårten Granlund har han även startat podden ”Storebror”. Han har vunnit Stora bloggpriset, priset som årets kommunikatör och blivit nominerad till Stiftelsen Konungens ledarskapspris.

 

I dagens avsnitt pratar vi om manlighet, faderskap, om hur det för många unga saknas manliga förebilder och stabila pappor idag, vad det innebär att vara en manlig förebild och ta ansvar för sina misstag. Vi pratar om att våga gråta, bjuda på sitt mörker och visa hela sig själv för att bli starka tillsammans. Vi pratar om ångest och hur man kan hantera den genom att bygga egna rutiner. Och vi pratar om risken med sociala medier som kan göra att man känner sig helt värdelös.

 

Gillar du den här podden och skulle vilja bidra på något sätt så att jag kan fokusera på att intervjua de bästa gästerna istället för att jaga sponsorpengar så vore det oerhört uppskattat om du ville stötta showen med några kronor via supporter.acast.com/vagenmotparadiset. Följ mig på Instagram på @johannescullberg och kom med feedback och idéer på spännande gäster ni vill ha med framåt i podden.

Support this show http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.