56. Danyel Couet: Corona Dödligt För Svenska Småföretag

Idag är det ett specialavsnitt eftersom Coronaviruset har drabbat världen och Sverige på ett aldrig tidigare skådat sett. Metoden att isolera sig i hemmet skyddar oss som individer men gör att dödligheten hos småföretagen blir extremt hög.

 

Jag träffar kocken och krögaren Danyel Couet som driver restaurang Allegrine och Bar Étable i Stockholm. Han har som så många av oss över natt drabbats stenhårt av effekterna av Coronaviruset. Vi pratar om vad som skett, hur han och hans personal försöker hantera situationen och hur vi behöver hitta nya sätt att solidariskt branschöverskridande samarbeta för att undvika en fullständig ekonomisk katastrof. Vi pratar om hur vi kollektivt av krisen kan lära oss att bli bättre människor som står starkare rustade för framtiden.

 

Det här är kanske det viktigaste avsnittet jag gjort även om det är inspelat utan planering och framförhållning. Jag, Danyel och alla vi andra småföretagare är helt beroende av att vi som folk nu agerar tillsammans på ett klokt sätt och utan att utsätta någon för risker såklart. Dela avsnittet till era vänner. Kommentera gärna på Instagram på @johannescullberg samt @danyelcouet. Kom gärna med feedback och kloka idéer om hur vi kan hjälpas åt och stötta varandra i dessa svåra tider.

Support till showen http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.