30. Per Bolund: En Klok Biolog Som Finansmarknadsminister, Short

Under de flesta av de avsnitt som vi hittills spelat in så har vi kommit in på politik eftersom folkhälsa och klimathälsa är frågor på samhällsnivå där vi behöver politikers hjälp att få till förändring. Därför bestämde jag mig i somras att försöka få med Sveriges ledande politiker i podcasten för att jag skulle kunna lära mig mer om hur de tänker men också för att kunna hitta sätt att samarbeta för att förbättra vårt samhälle och vår planethälsa.

 

Det har inte varit självklart att någon politiker skulle tycka att det var värt att medverka i Vägen mot Paradiset och jag är väldigt stolt och glad över att min första gäst är Per Bolund, språkrör för miljöpartiet och tillika Finansmarknads- och Bostadsminister.

 

I dagens avsnitt pratar vi om Pers bakgrund, hans drivkrafter och engagemang och vad han gjort fram till nu. Vi pratar om vad Miljöpartiet står för och vart det är på väg. Jag lär mig mer om partiets tankar kring sjukvård och hälsovård och vi pratar om sätt att nå ut till fler för att bli det större parti som man rimligtvis borde vara med dagens miljöutmaningar. Vi pratar också om Paradisets bojkott av Brasilien och hur tufft det kan vara att driva de obekväma frågorna som andra partier helst duckar för och mycket, mycket mer.

 

För mig är det här stort. Vägen mot Paradiset startades för 7 månader sedan och vi är redan inne på Finansdepartementet och intervjuar partiledare. Det känns nästan overkligt men helt rätt och ett viktigt nästa steg för podcasten att ta. Vi har inte tid att vänta och vi måste få med makthavarna i kampen för en bättre folkhälsa och planethälsa. Och det här är mitt sätt att bidra.

 

Nu kör vi.

Support till showen http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.