27. Gustav "Jävligt Gott" Johansson: Gör Det Enkelt Att Äta Växtbaserat! Short

Gustav växte upp Borlänge med pappas goda husman och åt kött, kött och ännu mer kött. När han blev 19 bestämde han sig för att gå ner i vikt och ville se om han kunde göra det på det svåraste sätt han kunde tänka sig: genom att bli vegetarian. Nu nästan 13 år senare är Gustav vegan och driver Sveriges största veganska blogg ”Jävligt Gott” där han hjälper oss svenskar att göra det lättare att välja växtbaserat i stället för animalisk mat. Han har dessutom givit ut 2 nya böcker med mindre än 3 veckor emellan: Vego i Världsklass och Vegansk Husmanskost.

 

I dagens samtal pratar vi om Gustavs egen resa, vi pratar om konsekvenserna av vårt massiva köttätande och hur det påverkar vår planets klimat. Vi pratar Brasilien och vi pratar politik. Vi pratar om Gustavs nya böcker. Vi pratar utmaningar och möjligheter med att äta vegetariskt och som alltid när jag träffar Gustav lär jag mig massor.

 

På liknande sätt som i avsnitt 21 där jag träffade Therese Elgquist blir jag otroligt inspirerad och känner verkligen att jag steg för steg är på väg över i den gröna världen eftersom jag mår så bra av det och jag hoppas ni blir lika nyfikna som jag.

 

Det här samtalet kommer ni gilla. Och gå in på Gustavs blogg ”Jävligt Gott” för att lära er mer om vegansk matlagning och passa på och köpa hans senaste böcker. Gustav är en naturkraft som jag kommer hänga med så mycket jag bara kan framöver…

Support till showen http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.