#7 Mons Kallentoft

2011 besökte jag världens kanske mest slutna land, Nordkorea. Vi var nio personer i turistgruppen från fem olika länder och en av dem jag lärde känna i Nordkorea var Christopher, en ung man från Sidney i Australien som precis förlorat sin pappa och i sitt sorgearbete valde att åka till Nordkorea bara för att skingra tankarna. En vecka efter att vi skilts åt på flygplatsen i Peking för hemresa, fick jag ett mejl från Christopher. Han skrev:


”Hej Magnus, som jag kanske sa till dig i Pyongyang så jobbar jag extra i en bokhandel här i Sidney. Av en slump såg jag igår en bok av en svensk författare och på baksidan fanns ett citat från dig: ”Skippa Stieg Larsson, Mons  Kallentoft är bättre!” Är det sant Magnus?” frågade Christopher från andra sidan jordklotet.


Jag har kvar kontakten med Christopher i Australien. Och jag har fortsatt att läsa Mons Kallentoft. Nu är han aktuell med en ny bok om kriminalinspektör Malin Fors vid polisen i Linköping. En polis som miljontals människor världen över har lärt känna, inte minst Christopher i Sidney.


Mons Kallentoft är dagens gäst i Utvik & böcker.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy