4) Framtidsyrken

“Man behöver tänka utefter vilka drivkrafter man har – vad vill jag åstadkomma och vara med och bidra till?”


Nu spanar vi in i framtiden! Hur ser framtiden ut? Vilka yrkesroller kommer att finnas kvar, förändras och försvinna framöver? Hur ska man tänka kring framtiden när man ska söka utbildning?


Vi har träffat Göran Krafft från Kairos Future, som är ett omvärldsinsititut som tar fram framtids- och omvärldsanalyser och Jannie Jeppesen, VD på Swedish Edtech Industry, en branschorganisation som arbetar för digitalisering och utveckling av utbildningar i Sverige. Jannie är expert på hur framtidens utbildning kommer att se ut, både i Sverige och internationellt, och ger inspirerande och handfasta tips kring hur du kan göra ett framtidssäkert utbildningsval.


Om du vill fortsätta diskussionen, eller kanske prata med andra som är i samma sits som du, så har vi startat Facebook-gruppen “Välja utbildning”. Gå med där!


Programledare för Utbildningspodden är Martina Lindgren och Johanna Lyngarth. Podcasten produceras av Gustav NordFlip-Flop Interactive. Utgivare är Nackademin, ett utbildningsföretag som bland annat bedriver yrkeshögskoleutbildningar i Stockholm och Uppsala.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.