Gjenhør: To strålende viner fra Burgund

Vin under radaren

Burgund er i fokus når Pontus Dahlström fra Kolonialen Bislett gjester podcasten. Med seg har Pontus to produsenter som går under raderen for de fleste. Naturligvis er det kommende Burgund-slippet i februar tema og Pontus forteller om små og store tips om hvordan man skal finne vinene under raderen.  


Først ut er Monthélie 1er Cru Les Clous Rouge 2018 fra Jean-Philippe Fichet.  Jean-Philippe Fichet startet opp i 1981 og betraktes som en foregangsmann i Burgund på lik linje med Lafon, Roulot og Coche-Dury. Til prisen er vinen et røverkjøp konkluderer Pontus Dahlström.

Neste vin er 2018 årgangen Puligny-Montrachet er fra Pierre-Vincent Girardin. En lovende ung vinmaker som tidlig 20-årene lanserte sin første årgang i 2017. Når hans far Vincent Girardin solgte seg ut av sitt vineri i 2011, beholdt han 4,5 hektar av sine beste plotter. Dette har hans sønn arvet , og Pierre-Vincent Girardin har startet sitt eget vineri. På grunn av farens gode nettverk, har de også fått langtidskontrakter i flere av Burgunds mest ettertraktede vinmarker, og kan vise til en sjelden bredde i porteføljen.


Ukens viner:

Fichet Monthélie 1er Cru Rouge 2018 kr 442.-

Pierre Girardin Puligny-Montrachet 2018 kr 799.-


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.