Avsnitt 36: Adiba Barney

I avsnitt 36 av ”Talk to me” får ni höra Sarah Dawn Finer intervjua Adiba Barney.

 

En kvinna som innan 40, hade överkommit och åstadkommit mer än de flesta lyckas med eller kommer vara tvungna under ett helt liv.

 

Född i Libanon under brinnande krig, och flydde som barn i smuggelbåt som 7-åring över till Sverige. Hon berättar om att vara invandrare i Sverige och kämpa för sin självständighet som kvinna – både mot patriarkatet och den syrianska hederskulturen.

Men också om att överleva bröstcancer två gånger innan 30-årsåldern och om hur det var att få sin dödsdom när hon fyllde 37 år.

 

En mycket inspirerande berättelse om ett händelserikt och mestadels roligt liv, om att få barn mot alla odds och om att aldrig bli bitter.

 

Efter att ha jobbat i över ett decennium med tech- och startupbranschen i Stockholm åkte hon på svenskt diplomatpass till USA och fick en framgångsrik karriär som VD i Silicon Valley.

 

När hon hade flyttat till USA, blivit VD i Silicon Valley och träffat den stora kärleken, återstod bara att bli mamma. Istället fick hon en dödsdom.

 

Under hela sitt vuxna liv har hon längtat efter barn, så för några år sedan fattade hon och maken Kris beslutet att bli mamma via surrogatmödraskap.

 

Hör Adiba Barney i ”Talk to me”, i en inspirerande intervju om sitt liv. Adiba har skrivit självbiografiska boken "När livet ger dig kaktusar, gör margaritas!".


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.