Avsnitt 29: Jan Gradvall

I avsnitt 29 av ”Talk to me” hör ni en intervju mellan Sarah Dawn Finer och författaren, journalisten och ”pop-professorn” Jan Gradvall. 

 

Han började skriva om musik i ett eget Punk Fanzine som tonåring i Linköping, och fick sen sitt första musikjournalist jobb i Stockholm. Han har jobbat som frilansjournalist sen dess och har sen många år tillbaka sina egna sidor i DI Weekend där han skriver om musik och popkultur. 

 

Han har skrivit böcker, krönikor och essäer och intervjuat alla från Mick Jagger och Iggy Pop till att som enda svensk få intervjua alla 4 medlemmarna i ABBA och Max Martin. Han är ”pop-professor” i TV4s Nyhetsmorgon, och har den egna podden ”Gradvall och Magnus”. 

 

Hur var det att växa upp i Linköping på 60-talet? Hur mycket är hans liv som i filmen ”Almost Famous”? Hur ser han på musikbranschens utveckling? Varför valde han så sent att sitta med i paneler och tv-rutan? Vad har han för intervjuteknik? Vad kan han egentligen om att spela musik? Hur är det att recensera artister och sen behöva träffa dom? 


Många roliga historier och bra tankar får ni i ett avsnitt med en man som var en av Talk to me-poddens första DRÖMGÄSTER. 

 

Ni vill inte missa Jan Gradvall. Mycket nöje!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.