Anna-Karin Jonsson, SEB

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär.
I det här avsnittet möter vi Anna-Karin Jonsson, som lever efter ledorden ”Lös, leverera och le”, sedan tiden som biträdande säkerhetschef på Riksdagen. I dag arbetar hon som Head of Group Security på SEB, som finns i 20 länder.
Hon beskriver sig som ”tungt värderingsstyrd” och tycker om att arbeta med kriser och att få alla att arbeta ihop och åt samma håll. Hon har bland annat varit med och hanterat både höjd terrornivå, terrordådet i Stockholm och pandemin.
Anna-Karin vill stå för ett tydligt och tryggt ledarskap och anser att kommunikation och relationsbyggande är viktigt för både dagens och framtidens säkerhetschef. Hon tycker också att det viktigt att säkerhetschefen funderar över ”sitt personliga varumärke”, alltså vilka signaler man sänder ut. Hon passar också på att göra en efterlysning i avsnittet!
Podden produceras av Företagsuniversitetet i samarbete med Aktuell Säkerhet, Secnet och Qnet.