Susan Bergman, Combitech

I podden Sveriges säkerhetschefer möter vi landets säkerhetschefer för att belysa yrkesrollen nu och framöver. Vi vänder oss till alla som brinner för säkerhet och trygghet och som vill säkra verksamhetens affär.
I det här avsnittet träffar vi Årets Säkerhetsprofil 2020, Susan Bergman, som i dag har titeln Governance Manager på Combitech och därmed en rad olika ansvarsområden. Tidigare var hon koncernsäkerhetschef för både Combitech och Saab IPS. Hon sitter dessutom med i ASIS svenska styrelse och i flera YH-ledningsgrupper. 
Hon har en stor kunskapstörst och älskar att både utbilda sig själv och andra. Hon beskriver sig som en ja-sägare, eftersom hon drivs av sin passion och sitt engagemang för säkerhet.
Enligt Susan är det viktigt att hålla sig ájour när man arbetar med säkerhet, bland annat genom kompetensutveckling och omvärldsbevakning. Just nu rekommenderar hon att man som säkerhetschef ser till att fördjupa sig inom säkerhetsskydd och cyber security.Podden produceras av Företagsuniversitetet i samarbete med Aktuell Säkerhet, Secnet och Qnet.