Mikal Björkström & Ola Rosenlind - förändringens fem fallgropar!

Varmt välkommen till podden "Styrelsesnack med Malin & Petra". Podden som handlar om styrelsearbete och bolagsstyrning. Vi som kör podden heter Malin Persson och Petra Palmgren Lindwall och arbetar professionellt som styrelsearbetare. 


I det här avsnittet har vi bjudit in Mikal Björkström och Ola Rosenlind som våra gäster. Mikal och Ola släppte boken "Förändringens fem fallgropar - och hur du undviker dem" under 2021. Detta som en handbok för chefer och förändringsledare. Styrelsens strategiansvar kräver att vi som styrelse har god insikt och kunskap i förändringsarbete oavsett om det är mindre eller större förändringar som behöver göras, varför det här avsnittet är oerhört spännande. 


Mikal är leg. psykolog med OBM-inriktning (Organizational Behavior Management) men också i olika chefsroller och organisationskonsult. Ola är personal- och beteendevetare med ledande roller inom HR men sedan 2010 arbetat som konsult med fokus på verksamhetsutveckling och förändringsledning. Tillsammans driver dom företaget Making Change idag och har i boken paketerat massor med erfarenheter, vetenskap och praktiska tips och råd. Och utifrån detta så hade vi ett samtal som handlar om hur mycket dom sett styrelser i sitt arbete, vilka är de fallgropar om sett och hur kan man arbeta med att inte falla i gropen. 


Trevligt lyssnande önskar Malin och Petra


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.