Abdelrahman Saidi: "Att komma till Hammarby är som en helt annan sport"

Studio Allsvenskan finns även på Patreon, där du får ALLA avsnitt reklamfria direkt efter inspelning. Dessutom får du tillgång till våra exklusiva poddserier där vi släpper avsnitt tisdag till fredag varje vecka. Bli medlem här!


Äntligen fredag, äntligen RINGRACE.

Studio Allsvenskan frustar på hela sommaren.

Hugo och Birro dominerar kontoret denna fredag och idag ringer vi upp Kalmars Oliver Berg för att höra hur det är att ha Rydström som tränare, Kalmars förvandling de senaste två åren, om altid får ut exakt allt av sin kapacitet, och varför man kan köra över toppkonkurrenterna på hemmaplan men få stryk borta mot jumbon två gånger om.

Kalmar FF är en av svensk fotbolls allra största revolutioner på senare år.


Studio Allsvenskan mötte Marcus Antonsson i Halmstad för knappt ett år sedan. Då var han en anfallare med en bruten vinge. Nu är han läkt och dominera svensk fotboll med sina grymma mål igen. VI gläds med honom och ringer honom för att höra honom berätta om lyckan att få spela fotboll just nu.


När ämnet handlar om fiske får Birro en av sina visioner och föreställer sig Jonas Thern skjuta ut i en båt utan åror. Jonas Fucking Thern behöver inga åror. Men vems är motorcykeln i Birros vision, den som ligger slängd vid strandkanten?

Är det herr Norling som pratar för sig själv på väg rakt ut i sjön?


Sedan tar vi oss till Degerfors för att lyssna på en ”ofrivillig” lagkapten. Sebastian Ohlsson är inte känd som spelaren som tar sig ton men ändå (eller kanske just därför) har han blivit lagkapten i Degerfors under våren.

Hur reagerar lagkompisarna när han spelar Thåström i omklädningsrummet? Har tränarduon blivit tuffare? Vad har hänt sedan man vände och vann mot GIF Sundsvall och hur ser han på matchen mot Peking i helgen?


Vi rundar av det hela med att få tag i Bajens nyförvärv Saidi som kom från just Degerfors och han konstaterar att det han ägnar sig åt nu nästan ”är en helt annan sport” än den som utförs i Värmland…


Starta helgen på bästa sätt. Lyssna på Studio Allsvenskans HALBRYTANDE RINGRACE.

Finns ute för alla överall.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.