Sommar i Spännande möten: AI och framtid

AI och vad vi tror om framtiden blir ett allt hetare tema. Nyligen kom Chat GPT och en del talar om att AI inom kort kommer att förgöra mänskligheten. Andra säger att AI är det enda som kan rädda oss från dödliga pandemier och klimathotet.


Intervjun med AI-experten David Fendrich gjordes i början av 2020. Jag blev fascinerad och skrämd då och blir ännu mer betänksam nu. Mycket av det David pratar om har infriats betydligt tidigare än vad han sa då.


Amer Mohammed blev klar med sin examen mitt i IT-krisen. Som entreprenör tog han sig via en konkurs i ett transportbolag till att bli fyra i världen i World of Warcraft. Genom en kupp blev han digital rådgivare åt Stenakoncernens ägare Dan-Sten Olsson. Här får du del av hans resa.


Anna Franzén-Starrin, även kallad ”Robot-Anna”, visar oss vägen till framtidens stad där AI är grunden till hur vi lever våra liv.


Slutligen, när man pratar med Jon Eklöf så vet man aldrig vart samtalet tar vägen. Vi gick från AI till koranbränningar på 20 minuter. Hur gick det till egentligen?


Dax för ett nytt avsnitt i serien ”Sommar i Spännande möten!”Moderator: Gunnar Oesterreich

Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Life Genomics, Gröna Gårdar, Funmed


Hitta allt om podden: 

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medier


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.