Robert Karjel, stridspilot, författare och föreläsare

Det finns intervjuer och det finns intervjuer där håret på armarna reser sig. Det här samtalet tillhör definitivt den senare kategorin.


Realistiska berättelser från Estonia och piratjakt utanför Somalias kust blandas med djupa tankar och funderingar kring liv, död och dilemman som man har svårt att föreställa sig. Särskilt svårt blir det om det inte finns några skrivna regler.


För i vilken pärm hos Försvarsmakten hittar man manualen för ”piratjakt”? Eller fliken: Så här sätter du ihop en helikopterdivision utan befintliga resurser. Du hittar heller inte boken ”Fem tips på hur du hjälper svältande flyktingar fast riksdagen har bestämt att det är förbjudet”. Med telefonnumret till Stefan Löfvén som bilaga!


Vi pratar också om bilden av svenska soldater som delar ut nallebjörnar, att skriva deckare, hur nära Robert var att bli amerikan och varför han mår dåligt av att se Jolly Roger på en segelbåt i svenska skärgården.


Det här avsnittet är inspelat på poddens bas i Stockholm, eminenta Nordic Light Hotel som än en gång tillhandahållit konferensrum, kaffe och fantastisk service.


Moderator: Gunnar Oesterreich

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel

Allt om podden: spannandemoten.se

Hitta allt om podden: 

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medier


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.