Ragnhild Larsson, klimataktivist i Extinction Rebellion

Extinction Rebellion, är det dom här klimatterroristerna som limmar fast sig i gatan och förstör konstverk? Varför skall du bjuda in en sån?


Ja, frågorna var många när jag berättade att jag skulle träffa klimataktivisten Ragnhild Larsson. Likaså mina egna och andras förutfattade meningar!


Tillsammans förde vi ett resonemang kring klimataktivism, civil olydnad och politiker som inte fattar det allvarliga i klimatläget. Varför man hellre sänker bensinpriset och delar ut elstöd och varför väljarna röstar på dessa politiker.


Men hjälper de då att sätta sig mitt i gatan? Vad är civil olydnad? Och varför skulle bilister som fastnar i köer bli mer positiva till att stoppa klimatförändringarna? 


En del som blir riktigt arga och ogillar klimataktivister av hela sin själ kanske undrar varför en representant från Extinction Rebellion får ta plats i den här podden?


Svaret är att jag gärna vill gå utanför din och min komfortzon och se vad som finns bakom förutfattade meningar och kvällstidningsrubriker. För den skull behöver man absolut inte hålla med i varken åsikterna eller gilla civil olydnad.Moderator: Gunnar Oesterreich

Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Life Genomics, Nordic Light Hotel, Funmed, Gröna Gårdar


Hitta allt om podden: 

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medier


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.