Pelle Pettersson, legendarisk seglare och designer

Som tioåring blev Pelle Pettersson mästare i lådbilsracing inför 30 000 åskådare i Stockholm. Där startade resan för det som skulle bli en av Sveriges största idrottsmän och kanske Sveriges genom tiderna mest betydelsefulla formgivare.


Pelle Petterssons var under en tid i världstoppen i tre seglingsklasser samtidigt och han var nära att vinna VM-guld i två av dem med bara tre veckors mellanrum. 


Resan som formgivare gick från lådebil till riktig bil i raketfart. Vid 25 års ålder designade han Volvos mest ikoniska bil, sportbilen P1800. Något som Volvo höll hemligt i många år innan man erkände att det faktiskt var en pojk från Göteborg som ritat bilen.


Pelle Pettersson är också känd som konstruktör av Sveriges största båtsuccé, segelbåtarna i Maxi-serien. Men på design-CV:et finns mer, oerhört mycket mer. Motorbåtar, segelbåtar, takboxar, trädgårdsredskap, klockor, golfputters och till och med en Stena-färja. Bland annat.


Vi pratar också om att bli bra i backhoppning, fiskbilen, satsningen på Americas Cup, dagens bilfärger, hur nära bragdguldet han varit och vad han skulle svara om ett visst möbelföretag skulle ringa honom.


Men allt är inte bara glatt i Pelles liv. Vi pratar också om att hantera den djupa sorg han upplevt.


Att ingen intervjuat Pelle Pettersson de senaste 30 åren är obegripligt för mig. Men nu är väntan över, för här kommer en livs levande legend!Moderator: Gunnar Oesterreich

Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Life Genomics, Gröna Gårdar, Funmed


Hitta allt om podden: 

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medier


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.