Maggie Tedla, ingripandepolis

När jag mötte Maggie Tedla utanför Vetekatten, mitt vanliga lunchställe i Stockholm, så tänkte jag: Om en sån liten tjej kan vara polis, så måste hon vara grym på att snacka!


Jag hade naturligtvis mina aningar, om man kan arabiska och förstår armeniska och jobbar norr om Stockholm så har man en fördel som gör att muskelmassan ofta blir sekundär. Maggies berättelser visar tydligt hur viktigt det är att poliser har olika bakgrund. Situationer som potentiellt sett kunde slutat i våld löstes genom kulturell förståelse, språkkunskaper och förhandlingsteknik.


Maggie kommer med erfarenheter direkt nere från gatan där hon dagligen behöver hantera brottslighet på alla nivåer. Många är tungt yrkeskriminella, andra är bara 12 år och springpojkar åt de organiserade ligorna. Därför har hon också en unik förståelse och tydliga tankar kring hur problemen skulle kunna begränsas.


Personligen tycker jag att det här avsnittet borde vara obligatoriskt för politiker, media och alla andra proffstyckare. För att inte tala om alla som på ett eller annat sätt rör sig i skolans värld.


Så varsågod, här kommer ingripandepolisen Maggie Tedla!


Moderator: Gunnar Oesterreich

Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament Books

 

Hitta allt om podden:

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medier


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.