Lotta Säfström & Börje Salming, en hyllning till gäster som lämnat oss 2022

2022 blev ett av de mer turbulenta åren på senare tid. Krig i Ukraina, skenande matpriser och energikris är bara några av alla allvarliga händelser som inträffade. 


Under det senaste året lämnade också sorgligt nog två av poddens gäster oss.


Börje Salming var min största idol när jag nötte slagskott på och utanför isen. Några år senare satt jag klistrad framför TV:n mitt i natten och kollade på Canada Cup. Jag får fortfarande gåshud när jag tänker på de stående ovationerna han fick i Toronto inför matchen mot Kanada.


Senare fick jag nöjet att träffa Börje personligen när jag jobbade på Salming Sports. 


Vad jag inte visste när jag gjorde poddintervjun i slutet av mars 2022 var att det förmodligen är en av Börjes sista inspelade intervjuer. Ett halvår senare lämnar en av Sveriges största idrottsmän oss tragiskt i ALS. 


Nästan vid samma tidpunkt som Börje går sista perioden i kampen mot sin sjukdom avlider hastigt en av civilsamhällets mest betydande ledare. Lotta Säfström var under många år direktor för Göteborg Stadsmission. 


Hon kämpade dagligen för människor som levde i utsatthet och fattigdom, både genom sitt dagliga ledarskap och sitt arbete med att försöka påverka politiker och förändra samhället. Lotta var också en stor Afrikavän där hon bl a startade ett barnhem.


Jag lärde känna både Lotta och Börje personligen och jag saknar dom verkligen. Det här är mitt sätt att hylla dem som människor och vad de gjort för oss alla.


Här kommer två nedklippta samtal, vill du ha hela intervjunerna så kollar du in avsnitt 8 med Lotta och avsnitt 115 med Börje.Moderator: Gunnar Oesterreich

Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament Books


Hitta allt om podden: 

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medier


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.