Lena Ljungdahl, f d spaningspolis, säkerhetsrådgivare, krimpoddare & författare

Vissa kallar henne för en blandning mellan Pippi Långstrump och Lisbeth Salander. Efter att ha pratat med Lena Ljungdahl så måste jag säga att liknelsen kanske inte är helt fel.


Lena jobbade 15 år inom polisen, mestadels med spaning och att utbilda spanare. Naturligtvis blev jag nyfiken, hur blir man en bra spanare, vilka egenskaper krävs och vad går jobbet ut på? Som bonus får du några tips du kan testa nästa gång du besöker ett varuhus.


Numera spanar Lena Ljungdahl mest på fritiden, bara för att hon inte kan låta bli. Kanske är det detta som lett henne fram till sin första krimroman med vapendragaren Anna Jinghede, som hon för övrigt gör succépodden ”Över min döda kropp” tillsammans med.


Vi pratar också om hur du kan och bör kan förbereda dig för PDV, pågående dödligt våld, om varför dådet på Drottninggatan satte så djupa spår hos vissa överlevande, varför man och son beordrar Lena att gå och dansa och vad som gör henne till kulturtant.


Denna gången sitter vi på Hotel C och spelar in, ett systerhotell till Nordic Light Hotel, poddens vanliga inspelningsplats.


Moderator: Gunnar Oesterreich

Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament Books


Hitta allt om podden: 

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medier


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.