Kristin Jansson, bilhandlardottern som dömdes till 55 års fängelse i Etiopien

Jag blir många gånger berörd av mina gästers historier, men jag brukar inte gråta. Tills nu.


Det här är berättelsen om bilhandlardottern Kristin Jansson som växer upp i en gränslös familj där slagsmål befrämjades och förnedrande ord var vardagsmat. Affärerna befann sig ofta i den så kallade gråzonen och lurade man någon så applåderades det.


Men Kristin var annorlunda. Hon ville göra fint, ha socialt umgänge och viktigast av allt, hon ville bli älskad och uppskattad. Här börjar den hårresande och djupt tragiska historien med trasiga förhållanden, bedrägerier och hot från grovt kriminella. Det leder till slut hela vägen till ett 55-årigt straff i ett av världens värsta fängelser i Etiopien. Det höll på att ta hennes liv.


Jag har aldrig lärt mig så mycket och förstått hur saker hänger ihop som efter det här samtalet. Att livet inte kan eller skall förstås genom kolsvarta kvällstidningsrubriker har aldrig blivit tydligare för mig.


Det här är också det längsta avsnittet nånsin i poddens historia. Att dela upp det två delar var omöjligt. När du lyssnat färdigt förstår du varför.


Gillar du det här avsnittet och podden? Känner du att den här typen av samtal är viktiga och intressanta? Du vore jag otroligt tacksam om du vill swisha en valfri summa till 123 611 4680. Jag lovar: Alla pengar kommer att investeras i ännu fler spännande avsnitt.


Moderator: Gunnar Oesterreich

Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament Books

 

Hitta allt om podden:

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medier


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.