Isabelle "Bella" Haak, världens bästa volleybollspelare

Isabelle ”Bella” Haak är tveklöst en av Sveriges absolut största idrottstjärnor. Men det är få som känner till och ännu färre som förstår.


Hur stor då? Ja, om man som 17-årig rookie blir utsedd till franska proffsligans Most Valuable Player och som 22-åring vinner poängligan i Champions League då är det lätt att dra paralleller till fotbollens Messi och Ronaldo. Dessutom, Isabelle Haak gjorde debut i A-landslaget som 14-åring. Japp du hörde rätt, troligen ett rekord alla kategorier vad gäller lagsport i Sverige åtminstone.


Enligt kvällspressen är hon troligen även Sveriges bäst betalda kvinnliga idrottare. Men det gillar Isabelle inte att prata om. Vi pratar desto mer om proffslivet i Turkiet och om hur allt började i familjens Haaks trädgård, vad syrran betyder och hur minnet av henne pappa lever kvar varje dag, både på och utanför planen.


Tycker du att ljudet är skralt? Det är långt till Turkiet och uppkopplingen inte alltid den bästa. Hoppas du står ut, för här kommer världen bästa volleybollspelare Isabelle Haak!


Moderator: Gunnar Oesterreich

Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament Books

 

Hitta allt om podden:

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medier


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.