Anton Lif, expert på påverkansoperationer och desinfromation

För ett tag sen publicerade jag ett inlägg på Linkedin om ett gammalt avsnitt med Anton Lif. Jag kände att ämnet hybridhot och desinformation kändes väldigt aktuellt med tanke på den eskalerande konflikten i världen med Ryssland och Ukraina i centrum.


Samma dag möttes jag av rubriken: Cyberattack mot Ukraina – invånare uppmanas att förvänta sig det värsta. Då tog jag beslutet att kontakta Anton för att så snart som möjligt göra ett nytt avsnitt för att få veta mer om hur vi kan bli utsatta i Sverige och vad vi alla behöver fundera över.


När jag gjorde research inför avsnittet fick jag titta in i en värld jag inte trodde fanns och som du och jag helst ville slippa. Men samtidigt, det är viktigt att förstå vad som händer och hur vi behöver hantera dagens situation. Och framförallt hur vi alla kan försvåra för både kriminella och främmande makt att utnyttja vårt öppna samhälle.


Och du, en sak innan vi börjar. Gillar du det här avsnittet och podden? Känner du att den här typen av samtal är viktiga och intressanta? Du vore jag otroligt tacksam om du vill swisha en valfri summa till 123 611 4680. Jag lovar: Alla pengar kommer att investeras i ännu fler spännande avsnitt.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.