124. You play – you pay. Om sponsring och annonsering i sociala medier.

Att köpa ads och sponsra poster är ett måste i dagens sociala medielandskap. Det är därmed en viktig del av strategin och man behöver sätta ramar och processer för att göra det bra och effektivt. Men hur ska man tänka runt organiskt sponsrade poster vs hårt targetade dark ads. Och om man via köpt kan nå exakt den målgrupp man vill, hur ska man då resonera runt de följare man har? I veckans avsnitt diskuterar vi hur vi arbetar och tänker runt paid social. Vi pratar skillnaderna mellan communication och marketing ur ett köpperspektiv, vi diskuterar om det är lönt att arbeta med growth hacking av sina konton och går in på hur de olika formerna av räckvidd är viktiga att arbeta med i en strategi.

Peter Rosdahl på Twitter (https://twitter.com/peterrosdahl)
PodCoast (https://podcoast.se)
Vi kör ännu en av våra Berghskurser i början av april (https://www.berghs.se/kurs/bygga-varumarke-i-sociala-medier-professional-dagtid-intensiv/)
Social media advertising 101: https://blog.hootsuite.com/social-media-advertising/
Guide till social media advertising: https://sproutsocial.com/insights/topics/social-media-advertising/

Podcasten Social by default drivs av Deeped Niclas Strandh, Social Media Responsible och Performance Marketing Specialist, SEB och Sarah Larsson Bernhardt, Head of social på SKF Group Corporate communication.
Shownotes, länkar och alla avsnitt hittar ni på http://podcast.socialbydefault.se.
Prenumerera på podcasten på Apple Podcaster (https://podcasts.apple.com/se/podcast/social-by-default/id1035136664). Ge oss gärna ett betyg och en recension! Eller följ oss på Spotify (https://open.spotify.com/show/7hzQ5YVQxxFZq77JsNhg9r?si=7WyrDPfpQaaOON5KbGtFcQ), Acast (https://www.acast.com/socialbydefault) eller Stitcher (https://www.stitcher.com/podcast/social-by-default)
Har ni frågor till oss, eller åsikter om avsnittet? Twittra med hashtaggen #socialbydefault eller prata med oss på vår Facebooksida Socialbydefault (http://facebook.com/socialbydefault). Läs mer om konceptet på på vår sajt http://socialbydefault.se. Kolla också in vårt instagramkonto (http://instagram.com/socialbydefault).