70. Psykososialt arbeidsmiljø: Slik kan du få det bedre på jobb

Hvert år taper Norge 75 milliarder (!) kroner på dårlig arbeidsmiljø. Et godt arbeidsmiljø er rett og slett lønnsomt, både for deg som er ansatt, for deg som er leder, for bedriften du jobber i - og for hele samfunnet.


Heldigvis er mye bra på denne fronten i Norge allerede, men dersom vi alle får en felles forståelse for hva psykososialt arbeidsmiljø går ut på, så vil vi få det enda bedre!


Det forklarer forskerne mer om i denne episoden, og forhåpentligvis kan du ta med deg noe av dette inn til din arbeidsplass - og på den måten gjøre hverdagen din bedre!


Her kan du lese hele rapporten som Sylvi og Marte snakker om (og som de har laget i samarbeid med sine dyktige forskerkolleger Lisbeth Øyum og Solveig O. Ose): https://www.sintef.no/globalassets/sintef-digital/sintef-rapport-kartlegging-psykososialt-arbeidsmiljoarbeid-fou-2021-15.pdf


Gjester: Sylvi Thun (forsker i SINTEF) og Marte Pettersen Buvik (seniorforsker i SINTEF).


Programleder: Aksel Faanes Persson.


Vil du lese mer? Her finner du en kronikk om denne tematikken: https://www.sintef.no/siste-nytt/2023/uklar-begrepsbruk-hemmer-arbeidet-med-arbeidsmiljoet/


Musikk: Ooyy - Come 2gether (Epidemic Sound)


Har du ris, ros eller forslag til hva vi bør snakke om? Send oss det du har på hjertet til smartforklart@sintef.no :)Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.