58. Helsefremmende arbeidsplasser: Når jobben gir en positiv effekt på kroppen din

Hvorfor skal det være sånn at trening på fritiden gir helsegevinst, mens fysisk aktivitet på jobb kan være dårlig for helsen din? Er det ikke på tide å få noe positivt fysisk ut av arbeidsdagen også?


Mange av oss sliter med jobbrelaterte plager, og årlig koster skjelett- og muskellidelser Norge 250 milliarder kroner. Med ny teknologi kan vi finne ut nøyaktig hvorfor du får vondt i nakken, ryggen eller andre steder når du jobber. Den informasjonen kan brukes til å gjøre arbeidsdagen din til noe godt for kroppen, i stedet for noe skadelig.


Det er målet med helsefremmende arbeidsplasser, der man prøver å få til både gode psykiske og fysiske effekter for kroppen gjennom yrkeslivet. Og den fysiske delen av det får du vite mer om i denne episoden!


Gjester:

Øystein Wiggen, seniorforsker SINTEF med doktorgrad i menneskelig yteevne.

Marius Steiro Fimland, NTNU-professor i bevegelsesvitenskap.


Programleder: Aksel Faanes Persson


Musikk: Ooyy – Come 2gether (Epidemic Sound)


Her kan du lese en kronikk fra Marius og Øystein om at "milliarder kan spares hvis fysiske jobboppgaver som gjør oss syke, kan bli mer lik treningen vi gjør på fritiden" (lenken sender deg til Dagens Næringsliv): https://www.dn.no/innlegg/helse/trening/arbeidsliv/innlegg-arbeid-vi-blir-syke-av-kan-gjores-helsefremmende/2-1-900417


Har du ris, ros eller innspill til hva vi bør snakke om? Send det du har på hjertet til smartforklart@sintef.no :)


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.