Trailer: Skinnskallar och benhuvuden

Premiär 20/10.

Det här är en historia om ett mörkt decennium i Sverige präglat av våld och rasism. En berättelse om ett socialt experiment som slutade i mord, mordförsök och misshandel.


Under 80- och 90-talen är skinnskallarna i fokus. De våldsamheterna som de rakade unga männen stod för i Stockholm fick Fryshusets grundare Anders Carlberg att ta sig an den fruktade och föraktade gruppen.


År 1988 drar den tidigare kårhusockupanten, kommunisten och betongarbetaren Anders Carlberg igång skinnskalleprojektet som ett knappt decennium senare slutar i flera fall av grovt våld. 


Third Ear Studio presenterar Skuggland: Skinnskallar och benhuvuden en ny dokumentärserie i sex delar av Arvid Hallberg. Det är den första dokumentär som gjorts om det omstridda projektet på Fryshuset. I serien hörs skinnskallar, socialarbetare, aktivister och politiker berätta om tio år av fylla, kaos, våld, högerextremism, jungianska arketyper och drömanalys.


Vill du stödja Third ear studios journalistik och höra hela serien direkt - bli prenumerant på www.thirdearstudio.com. Då får du också exklusiv tillgång till våra andra program, bla Spår och Uppgång och Fall.Become a member at https://plus.acast.com/s/skuggland.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.