Pascal Engman, bästsäljande författare – "Skapa ramar för din kreativitet"

Maja och Joel träffar inspirerande Pascal Engman – han som, enligt sig själv, "alltid varit en quit-er", tills han hittade till skrivandet. Helt utan journalistutbildning jobbade han sig till en kreativt fri roll på Expressen. Sen tog han ledigt från jobbet 3 månader och åkte, helt utan en egentlig idé, till Chile i tre månader för att skriva en bok. Och fixade även det. Debutromanen Patrioterna såldes till 8 länder, och hans följande bästsäljande böcker har sålt mer än så.


I den här intervjun får du förstås höra hela storyn, och massor av kreativa nycklar bakom Pascals boksuccér. Vi pratar t ex om netflixinspirerat skrivande, om att vara en kreativ skalman (eller var det avicci?) och om varför du inte ska skriva ett ord på din berättelse innan du vet exakt vad din story ska handla om.


Om Pascal

Pascal Engman började sin skrivande bana som journalist och krönikör på bl a Expressen och Nyheter24. 2017 debuterade han med kriminalromamen Patrioterna - och sedan dess har han släppt ytterligare sex romaner.I sina böcker  blandar han välskriven underhållning och pricksäkra skildringar av samhällsfenomen som högernationalister, incels och islamister. Han hyllas av en samstämmig kritikerkår och är en av de mest lästa författarna i sin generation.


Följ Skapa till 100 i din poddapp och på:

Acast: https://play.acast.com/s/skapa-till-100

Instagram: https://www.instagram.com/skapatill100

Facebook: https://www.facebook.com/skapatill100


Skapa till 100 görs av Maja Sönnerbo tillsammans med Joel Nyberg och Marika Borg Ström. Den spelas in i poddstudion i hos Lejonbröder produktion.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.