Nav-kriser og dødsangst

NAV sliter med norgeshistoriens største trygdeskandale. Kan det hende at NAV er blitt så komplisert at ingen helt forstår systemet? Hvordan er det å være syk når du skal ivaretas av en velferdskoloss uten oversikt? Det er tema for denne "bonusepisoden" av SinnSyn.


Bli medlem av SinnSyns Mentale Helsestudio

Ditt bidrag kan øke kvaliteten på WebPsykologen og SinnSyn.

Ved å støtte prosjektet, får du mange fordeler! Som Patreon supporter blir du medlem av SinnSyns Mentale Helsestudio. Det vil si flere episoder hver måned, tips og øvelser for trening av "mentale muskler", eksklusive videopptak og andre overraskelser. Les mer og bli medlem i på denne linken.  


Her kan du kjøpe bøkene fra Psykolog Sondre Liverød (WebPsykologen) til best pris og gratis frakt.NAV

 

For 6 år siden skrev jeg flere kronikker om at «Krisen i NAV er dødsalvorlig», og dessverre opplever jeg at refleksjonen fra den gang er like relevante i dag. Dette blir en episode uten om de faste publiseringene her å SinnSyn. Jeg synes det er på sin plass å gjenta at krisene i NAV virkelig går på helsa løs for enkeltindividet, og spesielt for de som allerede er i en sårbar situasjon når de trenger bistand fra NAV. Her kommer utdrag fra tidligere kronikker og et eldre foredrag med overskriften «Selvmord, NAV og økonomisk utrygghet». Jeg forsøker å male frem et eksistensielt og evolusjonspsykologisk perspektiv på krisen i NAV, og jeg vil fokusere på opplevelsen til den som blir så uendelig liten i møte med et uoversiktlig velferdsmonster.


Denne episoden baserer seg på følgende artikler her fra WebPsykologen.no:


  • Krisen i NAV er dødsalvorlig - Når man er syk og sosiale velferdsordninger svikter, blir mennesket truet på sin eksistens og frykten for egen overlevelse kan bli utmattende. Krisen i NAV er dødsalvorlig.


  • Enkeltindividet i NAV- byråkratiet - NAV befinner seg i en innbyrdes konflikt mellom ulike målsetninger. De skal bevare helse, øke sysselsetting og etterleve regler som ivaretar likebehandling. I dette spenningsfeltet oppstår det problemer.

Få tilgang til ALT ekstramateriale som medlem på SinnSyns Mentale Helsestudio via SinnSyn-appen her: https://www.webpsykologen.no/et-mentalt-helsestudio-i-lomma/ eller som Patreon-Medlem her: https://www.patreon.com/sinnsyn. For reklamefri pod og bonus-episoder kan du bli SinnSyn Pluss abonnent her https://plus.acast.com/s/sinnsyn.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.