148. Social fobi/social ångest med Tomas Furmark (del 1)

I det hundrafyrtioåttonde avsnittet av podden fortsätter vårt social fobi-tema, nu med Tomas Furmark. Det här är del ett av fyra av den här intervjun med Tomas, som är psykolog och professor i psykologi. Han har forskat på social fobi i två decennier och anses vara en av Sveriges främsta experter på social fobi. Redan 2003 fick han "Priset till yngre forskare i psykologi" av Nationalkommittén för psykologi vid Kungliga Vetenskapsakademien.


Förutom forskningen har Tomas skrivit den bästsäljande boken i ämnet som heter "Social fobi: effektiv hjälp med kognitiv beteendeterapi", tillsammans med psykologerna Annelie Holmström, Elisabeth Sparthan, Per Carlbring och Gerhard Andersson. I denna första delen av intervjun pratar vi om varför Tomas tycker social fobi är så intressant, han berättar även hur vanligt social fobi är, hur social fobi hänger ihop med ens personlighet och vad skillnaden mellan generaliserad social fobi och specifik social fobi är. 


I nästa avsnitt av intervjun berättar Tomas bland annat varför folks bild av vilka som drabbas av social fobi är felaktig, vilka olika svårighetsgrader som finns och varför man får social fobi. Om du vill kommentera avsnittet finns Christian på Twitter där han heter c_dahlstrom. Trevlig lyssning!


Hjälp till att hålla podden gratis och få tillgång till Dokument-serien på: http://patreon.com/sinnessjukt


Köp Christians böcker och tavlor signerade här: https://vadardepression.se

Köp Sinnessjukt-tishan här: http://sinnessjukt.se/butik

Boka föreläsning här: http://vadardepression.se/forelasning-psykisk-ohalsa/

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy