124. Anhöriga (del 1)

I det hundratjugofjärde avsnittet av podden pratar vi om anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Gäst är psykiatrikern Markus Takanen. Att ha bra anhöriga som ställer upp är ofta ett av de viktigaste skälen till att människor blir friska, eller lär sig att leva med sin sjukdom. Med hjälp av lyssnarnas input försöker vi tipsa om hur man som anhörig göra för att hjälpa någon som har psykisk ohälsa.


Markus berättar hur viktigt det är för hans patienter att ha stöd från sina anhöriga, och vilka han tror är de bästa sätten att hjälpa till. Christian berättar också om sina egna erfarenheter, men viktigast av allt är alla lyssnares fantastiska tips. Det här är en tvådelad special och i den här första delen fokuserar vi lite mer på depression, bipolär sjukdom och personlighetsstörningar, men råden är väldigt allmängiltiga och lämpar sig för egentligen alla former av psykisk ohälsa.


Hjälp till att hålla podden gratis och få tillgång till Dokument-serien på: http://patreon.com/sinnessjukt


Köp Christians böcker och tavlor signerade här: https://vadardepression.se

Köp Sinnessjukt-tishan här: http://sinnessjukt.se/butik

Boka föreläsning här: http://vadardepression.se/forelasning-psykisk-ohalsa/


Musik: Sakarias – Medicin (med Lorentz och Madi Banja), finns på Spotify: https://open.spotify.com/album/1XUtNlGXyJi2ratm4jvajk


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.