Den dolda giganten bakom betallösningar – Erik Olofsson

Har du undrat hur betallösningar på nätet och offline fungerar egentligen? Vad är det som måste funka för att du ska kunna betala ditt köp eller få betalt av dina kunder? Stripe är doldisföretaget som ligger bakom många av de stora betallösningar som du använder varje dag. Stripes Nordenchef, Erik Olofsson, delar med sig av hur bolaget blivit en global unicorn och hur betallösningar kommer att förändras den närmaste tiden.
 
********************
Säljpodden samarbetar med CRM-uppstickaren Membrain. Gå in på Membrains hemsida och klicka på “Book a demo” för att få en visning av systemet som för din säljprocess framåt!
Säljpodden samarbetar också med business- och karriärcoachföretaget Straction. Gå in på deras hemsida och läs om hur du kan få grym coachning för att lösa upp knutar i karriären och i din business!
********************
Vi använder alla olika betallösningar varje dag. Vare sig det är på nätet för egna inköp eller för hemsidor och i nätbutiker som företagare. Men hur funkar de egentligen? Erik Olofsson är Nordenchef på Stripe som ligger bakom flera stora betallösningar och som blivit en global unicorn.
 
Historien börjar med två tonåringar från Irland som tyckte sig se stora förbättringsmöjligheter, när det gällde att betala och ta betalt på nätet. Idag är deras bolag värderat till över 200 miljarder kronor och har Amazon, Spotify och andra globala aktörer som kunder.
 
Vad behöver du tänka på när du ska välja en betallösning? Vad behöver du förstå innan du öppnar en nätbutik? För 10 år sedan var det krångligt och osmidigt menar Erik och jag kommer själv ihåg problemen jag hade, när jag försökte skapa en betallösning med PayPal för flera år sedan. Idag behöver du i princip inte fundera alls.
 
Erik tar oss med på hur Stripes lösning jobbar i bakgrunden och att det idag inte är krångligare än när du väljer operativsystem och sedan köper till appar för dina dator eller telefon. Ett avtal räcker och sedan fixar de resten. Lyssna till hur det går till i det här avsnittet!
 
Vill du läsa mer om Stripe? Gå till www.stripe.com för mer info.
 
/Mattias
 
P.S. Prenumerera på Säljpodden i iTunesSpotify eller på Säljpodden.se. Gå också gärna med i Säljpoddens grupper på Facebook, Instagram och Linkedin. Tack! D.S
 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.