Hur megadeals blir till – Christopher Engman

Vad är egentligen megadeals? Vilka är de strukturer som skapas och vilket grundarbete görs, för att megadeals över huvud taget ska bli av? Möt Christopher Engman, serieentreprenören som bland annat skapat Account Based Marketing och tagit ut det i världen. Nu släpper Christopher Engman tillsammans med kollegan Johan Åberg boken Megadeals. Boken som är den första i världen som beskriver vad som ligger bakom riktigt stora affärer.
 
 
********************
Säljpodden skapas i samarbete med CRM-uppstickaren Membrain och business- och karriärcoachföretaget Straction.
********************
 
Det är fantastiskt roligt att båda författarna till boken Megadeals, Christopher Engman på Proof Analytics och Johan Åberg på Next State, gästat Säljpodden! Det har tagit ett par år att sammanställa alla intervjuer och material som de samlat in om megadeals. Med hjälp av sitt team har de nu äntligen lanserat boken om Megadeals. Det är den första boken i världen som strukturerat beskriver hur riktigt stora affärer görs. En bok som många väntat länge på!
 
Christopher inledde sin bana som säljare ute på öarna i Luleås skärgård, redan som liten grabb. Med hjälp av sin pappa, så köpte han in grossistgodis i lådor och hans lilla affärsidé blev snabbt en succé ute bland öarnas barn. Hans drev sedan en sportklädesbutik, presentkortsföretag och skapade även ett taxisystem innan det blev ett antal år på universitetet.
 
Karriären har gått i raketfart och som 27-åring satt han i styrelsen för ett börsbolag. Han menar att han alltid gillat krångliga saker och med sin erfarenhet från alla bolag han varit på, så skapade han det som kom att bli Account Based Marketing. Ett arbetssätt som nu är så etablerat, att nästan alla större bolag använder det i sin marknadsföring. Särskilt om de ska göra megadeals!
 
I den här intervjun hör du Christopher berätta allt om hur megadeals skapas och vad som ligger bakom att de blir av. Om du vill lära dig mer om hur du och ditt företag skapar megadeals, så vill jag dels tipsa om boken Megadeals, men också om den workshop som Christopher och Johan skapat ihop med Bora Brännström och David Klättborg, på www.megadealsadvisory.com
 
 Lyssna på avsnittet här:
https://saljpodden.se/wp-content/uploads/2019/06/Christopher-Engman.mp3
/Mattias
 
P.S. Prenumerera på Säljpodden i iTunesSpotify eller på Säljpodden.se. Gå också gärna med i Säljpoddens grupper på Facebook, Instagram och Linkedin. Tack! D.S
 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.