Världshandel, vapen & virus

Johan Norberg blev känd med boken Till världskapitalismens försvar för 20 år sedan. I detta avsnitt undrar Emanuel Örtengren & Katarina Tracz tillsammans med mannen själv, så där två decennier senare: Hade Johan Norberg fel?


Krig, pandemi och protektionism har satt handeln på prov. Först fick ett nytt coronavirus fabriker och hamnar att stänga, vilket skapade en propp i den globala ekonomins blodomlopp. Och precis när pandemin klingade av bröt ett krig ut mellan två av världens största råvaruexportörer, något som fått priserna på el, bränsle och mat att skena. Beslutsfattare i både Bryssel och Washington talar nu om att det är riskabelt att vara alltför beroende av omvärlden.


2022 så rycker Johan Norberg än en gång ut till globaliseringens försvar i en tid då många pekar på dess tillkortakommanden.


Johan Norberg & Emanuel Örtengrens rapport Världshandel, vapen & virus finns att läsa på Frivärlds hemsida: https://frivarld.se/rapporter/varldshandel-vapen-och-virus/


Glöm inte att lämna en recension på podden! Det hjälper oss blir bättre och synas ännu mer – tack för din hjälp och för att du lyssnar.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.