31.Doktor Mouna - Närvaron av Mounas mormor blev en vacker avslutning på ett starkt samtal

"Doktor Mouna – föddes 1980 i Irans huvudstad Teheran, just efter den Iranska revolutionen och bara månader innan Iran-Irak kriget bröt ut. Kriget varade i åtta år och blev ett av de blodigaste krigen i modern tid och tvingade många på flykt. Mounas föräldrar var politiskt aktiva och stod på mullaregimens dödslista. under Mounas tre första år tvingades Familjen gå under jorden och flyttade de från hus till hus i Teheran, ständigt gömda och ständigt rädda för att bli hittade. 1983 blev situationen ohållbar och trebarnsfamiljen flydde till Turkiet över de kurdiska bergen. 

Så småningom kom familjen till Husby utanför Stockholm. Där växte Mouna upp. Hon studerade musik, tog en master i filosofi och började intressera sig mer och mer för den mänskliga hjärnan. Hon läste till läkare och disputerade i neurovetenskap, med en avhandling som handlade om hjärnans belöningssubstans dopamin. 

De gånger jag sett och lyssnat på Doktor Mouna i tv4s Nyhetsmorgon, så har det alltid fått samma effekt. Jag blir så himla glad. Hon säger saker som får mig att känna hopp inför framtiden. Hon lyfter min dag. Därför vill jag ha henne som gäst i i mon podd”Så in i Själen”. Jag vill prata med henne om världen, hopp för framtiden, fokus på det som är bra. Jag tänker att det är det enda sättet vi ska komma vidare, med fokus på det som är bra. Välkomna till ett samtal med Dr Mouna. Välkomna till ”Så in i Själen”


Av och med: Agneta Sjödin


Producent: Marcus Silverdrake Blomgren

marcus@silverdrakeforlag.se

www.silverdrakeförlag.se

Följ denna länk för att del av Så in Själens första ljudbok, samt välja att lyssna på podden reklamfritt, få tillgång till avsnitten och hela intervjuserier tidigare. https://plus.acast.com/s/sa-in-i-sjalen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.