154. Deepak Chopra – Mindfulness och fördjupning i vad medvetande är

Jag träffar Deepak Chopra när han är i Malmö och föreläser. Malmö universitet har fått en donation av Malmöbaserade investmentbolaget Agartha för att stärka forskningen om mindfulness. Första gången jag träffade Deepak var på en föreläsning i Stockholm för snart 25 år sedan. Då hade jag bland annat läst hans bok Perfekt hälsa, som blev betydelsefull för mig. Efter det mötet bestämde jag mig för att jag ville göra en tv-intervju med Deepak i TV4, det är närmare 24 år sedan nu, jag var relativt ny in i den nyandliga världen då. Medierna skrev om Deepak som min nya Guru och jag tror att en hel del ifrågasatta mig och hela ämnet. Men många välkomnade det också, och jag var glad för jag hade funnit något som jag kände kunde få mig att må bra inifrån och på djupet. Det har hänt en hel del sedan dess. Nu ska alltså Malmö universitet tack vare en donation från Agartha forska på Mindfulness med förhoppningen att den här forskningen ska bidra till mer kunskap som kan användas inom många olika delar – t.ex. inom näringslivet, i skolan, vården och idrotten.

Jag har i vissa av mina böcker nämnt viktiga saker som kom till mig från den intervjun med Deepak, så ni som läst de böckerna vet. Jag har träffat Deepak vid andra tillfällen efter den intervjun som jag gjorde i San Diego, men nu är det första gången som jag får intervjua honom igen, för ”Så in i Själen” Vi ska prata om Mindfulness så klart, fördjupa oss i vad medvetande är, prata om själen, vad händer när vi dör, vad är lycka, frihet, vad innebär det att vara upplyst och vaken. Välkomna till ”Så in i Själen”.


Producerat av Silverdrake Förlag

www.silverdrakeforlag.se


Redaktör: Marcus Tigerdraake

marcus@silverdrakeforlag.se


Klipp: Patrik Sundén

Följ denna länk för att del av Så in Själens första ljudbok, samt välja att lyssna på podden reklamfritt, få tillgång till avsnitten och hela intervjuserier tidigare. https://plus.acast.com/s/sa-in-i-sjalen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.