133. Sandra Torbjörnsdotter och Suzanne Pärlhamn - Kan vi prata om ensamhet?

Kan vi prata om ensamhet? Den ensamhet som inte syns utåt, den som ingen talar om. Den som faktiskt kostar liv. Otalig forskning pekar på att ensamhet är hälsofarlig, så pass att den innebär en lika stor riskfaktor som rökning och slår både fetma och fysisk inaktivitet. Dessutom innebär ensamhet ett stort psykiskt lidande och en lågintensiv stress då hjärnan hela tiden larmar om att söka upp sin flock. Ändå pratar vi inte om den … Sandra Torbjörnsdotter är marknadschefen med internationell karriär, singelmamma som sprungit maraton. Utåt sett en stark, sprallig en glad tjej. Ingen anade att samma stund som hon klev över tröskeln till sin lägenhet infann sig en bottenlösa ensamheten.

 I samtal med sin terapeut Suzanne Pärlhamn, lär hon sig vikten av att se, bära och förstå sig själv. Efter avslutad terapi tar en vänskap vid och Sandra väcker tanken om att skriva en bok. Tillsammans har Sandra och Suzanne skrivit boken Kan vi prata om ensamhet, för att lyfta ett av samhällets största och helt osynliga problem – ensamheten som inte syns utåt, den som ingen talar om. Vad är ensamhet? Varför är det så viktigt för oss att känna tillhörighet? Vad händer i kroppen när vi känner oss ensamma? Och finns det en väg ut ur ensamheten? Det ska vi prata om. Varmt välkomna till ”Så in i Själen”.


Producerat av Silverdrake Förlag

www.silverdrakeforlag.se


Redaktör: Marcus Tigerdraake

marcus@silverdrakeforlag.se


Klipp: Patrik Sundén

Följ denna länk för att del av Så in Själens första ljudbok, samt välja att lyssna på podden reklamfritt, få tillgång till avsnitten och hela intervjuserier tidigare. https://plus.acast.com/s/sa-in-i-sjalen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.