132. Mattias Klum– Om vår planet och dess naturliv!

I veckans avsnitt av ”Så in i Själen” har jag bjudit in Mattias Klum. Mattias är en världskänd och erkänd svensk naturfotograf, naturfilmare och författare. Mattias har sedan 1986 arbetat som frilansfotograf på heltid, med specialisering på natur, miljö och kultur över hela världen.

År 1997 publicerades hans bilder för första gången i National Geographic, där han sedan blev den förste svensken att få en av sina bilder på omslaget. Sedan dess har han haft många artiklar i tidningen och tretton omslagsbilder. Hans fotografier har visats i enmansutställningar i museer och konstgallerier över hela världen. Klum har även producerat längre natur-dokumentärfilmer: 

Och skrivit ett antal böcker. Bland annat Vår tid på jorden: välfärd inom planetens hållbara gränser tillsammans med professor Johan Rockström, och med förord av Bill Clinton. Under hösten 2013 gav Klum ut en bok med titeln Världar av liv och 2015 släpptes ännu en bok tillsammans med Rockström med titeln Big World Small Planet.

Mattias fångar natursjälen på bild och film skulle man kunna säga. I allt levade finns själ. Så ser jag det. Och jag älskar naturen. Jag är ute i naturen dagligen och den ger mig kraft, energi och själslig vård. Så i det här samtalet med Mattias Klum så kommer det att handla om just det – Natursjälen och hans upplevelse av att leva i den, fånga den på bild och känslan av vad som händer med vår planeten nu! Varmt välkomna till ett samtal i ”Så in i Själen”.


Producerat av Silverdrake Förlag

www.silverdrakeforlag.se


Redaktör: Marcus Tigerdraake

marcus@silverdrakeforlag.se


Klipp: Patrik Sundén

Följ denna länk för att del av Så in Själens första ljudbok, samt välja att lyssna på podden reklamfritt, få tillgång till avsnitten och hela intervjuserier tidigare. https://plus.acast.com/s/sa-in-i-sjalen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.