Puur Natuur: Boswachter Jacob de Bruin over het belang van hoogveenherstel in Fochteloërveen

Het Fochteloërveen is één van de grootste hoogveengebieden die we nog hebben in ons land. Net als andere natuurgebieden heeft ook het hoogveen te kampen met een laag waterniveau. De klimaatverandering laat zich gelden; inmiddels heeft een nieuwe periode van droogte zijn intrede gedaan en regent het al maanden te weinig. Boswachter Jacob de Bruin vertelt ons in deze aflevering alles over het belang van het herstel van het Fochteloërveen en waarom dat goed is om droogte én hevige regenbuien op te vangen.


Meer weten over Fochteloërveen? Check http://www.natuurmonumenten.nl/fochteloerveen voor meer info!


Een beweging voor de natuur

Ligt je hart bij de natuur? Bij Natuurmonumenten geven we planten en dieren een groter leefgebied. Dit is de achtertuin waar iedereen kan ontspannen, spelen en genieten. Hier vind je prachtige natuur en cultureel erfgoed. Wij beschermen en onderhouden dit. Doe je mee? Sluit je net als meer dan 700.000 anderen aan bij de beweging voor de natuur.

www.natuurmonumenten.nl/word-nu-lid


Puur Natuur podcast

Je kunt nu ook via een podcast van de natuur genieten. Met onze podcast Puur Natuur nemen we je mee door onze gebieden, onze boswachters beantwoorden vragen van luisteraars en vertellen over bijzondere gebeurtenissen in de natuur.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.