I dödsskuggans dal - #51

Shadowbanning, detta subtila sätt för instagram att blocka vissa konton på sociala medier. Vilka typer av konton drabbas? Vad har det för konsekvens för det politika samtalet? Är sociala medier bara tidsfördriv eller är det ett viktigt verktyg i kampen mot förtryck?


Vilka bilder får ens synas? Varför tar instagram och facebook till exempel bort bilder på ammande mammor medan bilder där anus och fitta endast döljs av en liten tråd får svaret att de inte ”bryter mot gemenskaphetsreglerna”?


Och vilka är det som är ansvariga? Är det mystiska algoritmer eller sitter det verkliga människor bakom besluten och hur ser isåfall deras arbetssituation ut? Hur mycket våld och pornografi får de bevittna under en arbetsdag och apropå våld och porr, borde vi införa ett porrfilter? Vad händer när unga pojkar och män får tillgång till våldsam porr under peaken av deras sexuella utveckling? Hur skapas en sexuell störning? Hur skapas en förövare?


Våra postpatriarkala hjältinnor dyker ner i detta träsk av kvinnohat och våld och upplevelsen är frustrerande och förvirrande. Anja drar paralleller till seriemördare medan Natashja förklarar varför hon inte är ett fan av #freethenipple.


(Triggervarnar för diskussion kring ganska omfattande våld)  


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.