(Patreonepisode) Gassbrennere - med Morten Synstelien

Gassbrennere er lette, renslige og enkle i bruk, men har også sine begrensninger. Jeg besøkte Morten Synstelien for en prat og han hadde dekket bordet med en imponerende samling brennere, kjeler, gassbokser og ekstrautstyr. I løpet av nesten to timer dukker vi innom mange temaer:

Vi snakker om hvor viktig det er å vite hva du skal bruke brenneren til for å kunne gjøre et riktig valg. Om viktigheten av ikke bare å se på brennerens vekt når du skal redusere lasten i ryggsekken. Om koking i vind, kullosutslipp og sikkerhet, og om følelsen av å «erte» på seg store, utenlandske firmaer når man tester utstyr. Jeg forklarer hvordan man på beste måte tilbereder en trekilos laks til lunsj for to personer, mens Morten klarer å vekke min interesse for Trangia-systemet, som han selv har modifisert og justert til det optimale. 

Og hva er egentlig våre favorittbrennere, om vi skal være utrustet for de fleste turforold?


For å høre denne episoden må du være med i det digitale turlaget rundt Podkasten Uteliv på Patreon

Det tar kun minutter å bli medlem og det koster ikke mer enn et par tiere i måneden. Samtidig gir du en viktig støtte til produksjonen av Podkasten Uteliv og du får tilgang til ekstrastoff, samt påvirkningsmuligheter på tema, gjester og spørsmå.


Se mer på:

https://www.patreon.com/podkastenuteliv


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.