Et besøk i Pelsjegersimulatoren – med Stein P Aasheim

Da Stein P. Aasheim overvintret sammen med familien i en gammel fangststasjon langt nord på Svalard, opplevde han for første gang at livet og tiden tilsynelatende beveget seg i samme fart. Han følte aldri at han hadde dårlig tid, men heller ikke at tiden gikk sakte og at han kjedet seg. I stedet for at dagene var preget av en lang rekke gjøremål han måtte få unna før han kunne ta fatt på det han virkelig hadde lyst til, opplevde han at de daglige oppgavene fangststasjonen til enhver tid føltes meningsfulle og riktige.

Vel tilbake på fastlandet slet han med å finne den samme meningen og lette lenge etter den samme følelsen. Til slutt fant han løsningen: Et sted i den norske fjellheimen flyttet han inn i en pelsjegersimulator. Der har han sitt hundespann (er det virkelig hans?) Der fanger han mår gjennom vinteren (får han virkelig noe?) Og der tenker han tankerekkene til ende og skriver det ned i en kladdebok han har kjøpt på handelsposten. (eller kanskje det var på Macen?)

Uansett er han klar med ny bok: Fjellene har meg nå. Jeg besøkte Stein i simulatoren rett etter at manus var levert. Der forsøkte vi å finne ut hvilken sjanger boka tilhører, samtidig som vi snakket om mange av de eventyrlige turene Stein P Aasheim har gjennomført.


Jeg spilte også inn en episode til med Stein P. Den kommer senere i høst, eksklusivt for turlaget på Patreon.

Der får vi høre mer om tre forsøk på å krysse Grønland på ski. Den ene turen har du neppe hørt om før, og for den andre avslører Stein at ting faktisk ikke gikk for seg helt som de til nå har hevdet...


Bli med i turlaget på Patreon allerede nå så får du den med deg.

https://www.patreon.com/podkastenuteliv


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.