Tanavassdraget og tanalaksen – med Morten Falkegård

Tana er et unikt laksevassdrag. I Norge er ingen elver i nærheten, og da Tana var på høyden stod den for halvparten av den norske laksefangsten. Men de siste to tiårene har vassdraget med 1200 lakseførende kilometer levert stadig dårligere fangster. Jeg tok en lang prat med NINA-forsker Morten Falkegård som både jobber med Tana, har vokst opp i Tana og fisker i Tana. Vi prater om situasjonen i vassdraget, hva man vet om årsakene til utviklingen og hvilke tiltak som nå er innført for å bedre situasjonen. Vi snakker også om de store utfordringene som er knyttet til å forvalte et vassdrag som forgrener seg inn i to nasjoner med store forskjeller i lovverk og strategi for utnyttelsen av vassdraget.

Sist, men ikke minst, pratet vi om å fiske i Tana. For vassdraget har fortsatt en uimotståelig tiltrekningskraft på oss begge. Hvorfor er det slik når det uomtvistelig er større sjans for fangst mange andre steder?


Relevante lenker for podkasten uteliv:Hør på SpotifyHør I iTunesFølg Uteliv på FacebookFølg meg på InstagramPodkasten Uteliv på nettMer om fiske i Tana


Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.